Selecteer een pagina

We zien het steeds meer in de Nederlandse huishoudens, Arabische woonaccessoires. Dit varieert van Marokkaanse lampen tot aan Egyptische kelims en Turkse dienbladen. Er zijn vele manieren om een vleugje Arabische magie toe te voegen aan de huiskamer.

Wat de woonaccessoires uit dit soort landen met name zo aantrekkelijk maakt is dat ze nog met de hand gemaakt worden. In dit soort landen heerst nog geen massa productie. Alle decoratie stukken zijn gemaakt door vaklieden van begin tot einde met liefde en aandacht. En dat zie je af aan de woonaccessoires. Duur? Welnee, zoals wellicht bekend de prijzen liggen lager in dit soort landen. De allerlaagste prijs zul je hebben wanneer je naar dit soort landen zelf afreist en goed onderhandelt met markt kooplui. Heb je hier geen zin in, dan beter om te kopen bij een Nederlandse importeur. Indien je niet goed bent in onderhandelen of je hebt weinig trek om af te reizen naar het land van herkomst, dan is beter om bij een importeur te kopen. Ghalia is zo een importeur. Je vindt hier o.a. Turkse mozaïek lampen (URL overzicht), Beni Ourarain kleden (TIP), Marokkaanse dienbladen en nog veel meer.

Het fijne aan Arabische woonaccessoires is, less is more. Je hoeft er maar een paar neer te zetten in je woonkamer om de sfeer te transformeren. Een Marokkaanse lamp in combinatie met een Egyptisch vloerkleed kan zelfs de meest sfeerloze woonkamer in 1 klap omtoveren tot een kleurrijke gezellige ruimte. Dat is in een notendop de magie van Arabische woonaccessoires en de reden waarom deze in rap tempo Nederlandse huiskamers veroveren. Enfin, indien je uitgekeken bent op je huidige interieur, maar je hebt niet veel geld voor handen of je wilt gewoonweg niet te veel uitgeven dan is het zeker aan te bevelen om te verdiepen in de mogelijkheden van Arabische woonaccessoires.