Selecteer een pagina

Als je een keuze zou moeten maken over welke ruimte in huis de prettigste plek is, dan zal je hoogstwaarschijnlijk de woonkamer kiezen. Dat komt omdat je het vaakst te vinden bent in de woonkamer, dit is namelijk de ruimte waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Na een lange school of werkdag breng je daar tijd door met zijn allen. Nou is het vaak zo dat hoe meer sfeer er in de ruimte is, hoe langer je er tijd door zal brengen. Wil jij tips over hoe je meer sfeer kunt toevoegen aan je woning? Lees dan de onderstaande tips over het plaatsen van een lichtkoepel en de keuze voor het beste kleurgebruik.

Voldoende licht met behulp van een lichtkoepel

Voldoende licht in huis is een belangrijk onderdeel om sfeer te creëren. Dit kan op twee manieren worden bereikt. Zo kan je kiezen voor een bepaalde lamp, echter kan je ook kiezen voor voldoende daglicht. Je kunt een ruimte namelijk groter laten lijken of juist een intiemere sfeer creëren door voldoende licht te gebruiken. Wat voor soort licht gebruikt wordt is bepalend voor de uitstraling van de ruimte en het interieur. Wil jij de ruimte warm en knus laten ogen? Kies dan voor de juiste verlichting. Door goed gebruik te maken van daglicht kun je enorm veel sfeer creëren in huis. Maar hoe maak je goed gebruik van daglicht? Lichtinval is hier het belangrijkste. Bij een goede hoeveelheid lichtinval krijg je een hele andere impressie van een kamer dan wanneer er weinig daglicht binnenkomt.

Een super goede manier om voldoende daglicht in huis te brengen is gebruik maken van een lichtkoepel of een platdakraam. Door een lichtkoepel of een platdakraam te installeren krijg je natuurlijk licht binnen. Wat een hele mooie uitstraling geeft in huis. Ze kunnen de lichtinval doseren en filteren afhankelijk van uw behoeften. Mocht jij op zoek zijn naar een goede aanbieder van een lichtkoepel van topkwaliteit? Neem dan eens een kijkje op de website van Lichtkoepeltje.nl. Deze aanbieder staat als erg goed bekend. Zo leveren zij geweldige kwaliteit tegen mooie prijzen.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik in een ruimte is van groot belang of het er sfeervol is of juist totaal niet. Het is belangrijk om gebruik te maken van een paar vaste kleuren. Wanneer je te veel kleuren gebruikt in een ruimte, wil het al gauw niet meer als één geheel ogen. Om sfeer te creëren in huis is het belangrijk dat je een paar basiskleuren gebruikt en het daarbij houdt. Door maar twee of drie kleuren te gebruiken in huis blijft het één geheel en krijg je niet het gevoel dat je woont in allerlei aparte kamers. Bij het bepalen van de basiskleuren voor in je woning is het belangrijk om kleuren te kiezen die goed combineren. Tegenovergestelde kleuren, zoals bijvoorbeeld rood en blauw, kun je dus beter niet naast elkaar gebruiken. Dit zal een scheiding maken tussen ruimtes en dat is juist niet wat je wilt als je sfeer wilt creëren in huis. Kies de basiskleuren dus zorgvuldig uit en zorg dat ze bij elkaar passen.